admin/ May 29, 2017/ o trenutnoj borbi za potomstvo, Vi pišete/ 0 comments

Priča kreće ovako…

Momak i cura se jako volili i odlučili se vjenčati. Bili su toliko ponosni što nemaju “razlog” za to, već je jedini razlog to što se vole. O kako su bili naivni. Kako bi bilo super da su tada prije skoro 9 godina imali razlog. Sada bi taj razlog imao nekih 8 godina. Ovako bebe već 9 godina nema, u tih 9 godina smo prošli 9 postupaka mpo.

Zapravo taman smo u desetom. Sjedim u kafiću i čekam folikulometriju. Čekam hoće li ova dva tri moja mala 13mm velika folikulića nastavit rasti, hoće li biti punkcije, hoće li biti transfera…. Neizvjesnost na treću. Nekako nakon devet puta oguglaš, ne nadaš se… A opet kad dođe dan kad moraš napraviti test i vidjeti jednu crticu, raspadneš se u pesto komada. I onda strada kutija raffaelo kuglica i pola velike milke, i sklapa se plan za dalje.

Mi smo na problem naletili nakon pola godine braka, davne 2009. Godine. Nismo se čuvali, bebe nema…. Onda smo dva-tri mjeseca “radili”, bebe i dalje nema. Onda smo otišli kod doktora i šok – dijagnoza og muža je bila  OAT – spermići su spori i nema ih dovoljno… Dvije godine smo izgubili sa doktorima, travarima, vitaminima…..

2011 godine smo stali na loptu i odlučili se na svoj prvi IVF. Sve dogovorili, psihički se pripremili, konzultacije prošle super. Onda drugi šok – moji hormoni su u disbalansu. Imam jako nizak amh, zapravo sa svojih nepunih 27 ja sam pred menopauzu, a jajnici mi izgledaju kao da imam 40 godina. Otkazuju nam IVF do daljnjega i šalju na dodatne pretrage, kariogram….

I tako početkom 2012 godine idemo na prvi ivf… Uh kako smo bili sretni i opet naivni…. Taj prvi je najteži, em ne znaš što te čeka, em si siguran u uspijeh.

Uspijeh je naravno izostao, i prvi put se raspadneš u tisuću komada. Tako lupiš na dupe da ti treba vremena da se digneš i kreneš ispočetka.

Mi se digli i krenuli dalje, te 2012 godine 3 ivf-a i 1 aih, ništa. Uzimamo malu pauzu radi psihe i svega i pokušavamo obaviti dodatne pretrage i onda treći šok. Imam trombofiliju, imam dijagnozu koja osim što može uzrokovati pobačaj, može spriječiti implantaciju. Mpo doktor mi uvodi fragmin 2500, iako me obavezno šalje u hematologa.
2013 godina je prošla sa jednim neuspješnim ivf-om i početak 2014 također…

Odlučujemo odustati od daljnih postupaka i pripremamo se za posvajanje. Međutim, svejedno odlazim kod hematologa, on mi uvodi fragmin od 5000 od transfera…. I nešto ne da mira, idemo dalje s postupcima.

Slijedeći postupak,ali odustajemo 9. decembra jer nema folikulića…

Početkom 2015. godine idem provjeriti štitnjaču i četrvrti šok – antijela povišena. Imam hashimoto, doktor mi uvodi eutirox… Idemo na još jedan ivf, ništa.
2016 godina Ivf, loša reakcija na lijekove, dve punkcije ciste, na kraju napravljen aih, ali opet ništa

Početak 2017 godine i novi ivf, ali folikul je pukao ranije. Napravljen aih i beta 0.

U ovih 9 godina, niti u jednom postupku nisam imala +…. Prirodno jesam, brojim nekih 7-8 biokemijskih trudnoća, al od toga dalje ništa. Ali ne dam se….

I evo me tu sam gdje jesam, u čekaonici bolnice čekam novu fm i ta neizvjesnost na treću. Rekli smo da je ovo zadnji, pa da ćemo u posvajanje, a možda nam i dalje nešto ne da mira.

U slobodno vrijeme treniram u teretani, povremeno trčim, rolam… Čak i u postupku treniram, doduše slabije i na vlastitu odgovornost. Početkom proše godine pretjerala sam u trčanju i ozljedila koljeno, još se trčanju i  nisam vratila kako treba😟. Ali teretana i utezi su  postali moja ljubav, moj odmor od svakodnevnice, mjesto di ne razmišljam ni o čemu. I mjesto gdje guštam. Radim i kolače kad god stignem. Trudim se raditi zdravije verzije, i počela sam pisati food blog. To me jako veseli.

I dalje želim bebu i to je nešto što mi stoji u dnu srca i čeka….Čeka mali plusić na testu ili odluku da je gotovo i da idemo na usvajanje. A do tad ću se potruditi biti najbolja verzija sebe 💪🏻 💪🏻  i uživati u svemu što radim.


Hvala puno Sonji na podrci koju je ovim putem pružila svim parovima koji se trenutno bore za potomstvo, na ličnom primeru kojim je pokazala da nikada ne smemo klonuti duhom i da je život lep ne samo onda kada nam se najveći snovi ostvare, već i dok ih očekujemo. Od srca želim da ovaj deseti postupak bude uspešan <3 Hajde da svi zajedno poželimo “dve crtice” na narednom testu 🙂

 

                              

Pridružite se i fb stranici Zdravo odrastanje počinje još u maminom stomaku ili tviter nalogu i pratite najnovije tekstove, vesti, priče čitalaca i razmenjujte iskustva sa drugim roditeljima i budućim roditeljima

Leave a Reply