admin/ December 23, 2016/ O trudnoći i porođaju, Vi pišete/ 0 comments

15712935_160886991059215_766901354_nMoj porođaj kreće ovako….

Pošto se mojoj lepotici nije odvajalo od mame 11.07 su me ostavili da legnem u bolnicu jer sam “prenela” bebu. Tog dana mi je ispao sluzni čep i dobila sam blage bolove. Sutra, 12.07 kada su mi radili ultrazvučni pregled doktor je rekao da se do sutra (13. 07:) moram poroditi, inače se može desiti svašta. Nadala sam se, iščekivala sam porođaj u što kraćem roku…

13.07 u  6:45 h su mi ključili indikciju da bi se otvorila, i kada sam dobila  bolove stavili su na 20 kapi indukciju. Sve se odvijalo kako treba dok nisam počela da povraćam i da gubim svest. Iako su mi dali kiseonik i infuziju moje stanje se nije popravljalo, osećala sam se mnogo loše.  Rade mi ctg, i to dva puta ali ni jedan nalaz nije dobar jer bebi srce ubrzano kuca, a na  pregledu su ustanovili da sam se zatvorila. Došao je doktor koji je rekao da će odmah uraditi porođaj carski rezom. U 18:20 h mi daju spinalnu anasteziju, u 18:35 h moja devojčica je došla na svet. Kasnije je doktor ušao u sobu i rekao mi da su minuti bili u pitanju, da se samo 5 minuta kasnije rodila pitanje je da li bi preživela moja beba. Hvala Bogu pa je sve bilo super prošlo.

Posle carskog reza ostala sam 12 dana u bolnici jer su se dogodile komplikacije. Crp mi bio skoro 200, dobila sam infekciju rane koja je počela da gnoji unutra. Naravno, dok su doktori primetili stanje se pogoršalo. Primetila je jedna mlada doktorka koja je tog jutra bila u viziti. Bila je začuđena kako to do sada niko nije primetio i kada mi je pritisnula stomak gnoj je počeo da izlazi iz rane. Nakon 12 dana, konačno sam došla kući.

Foto: privatna arhiva mame Nataše

unnamed                   unnamed                  unnamed                  unnamed                  unnamed                  unnamed

Još jedna nasmejana i hrabra mama je sa nama podelila svoje iskustvo. Hvala puno mami Nataši koja sad uživa sa svojom bebicom.

Pišite i vi svoja iskustva, jer možda bar vaše pomogne nekome. Možete me kontaktirati porukom na sajtu, ili na fb stranici Zdravo odrastanje počinje u maminom stomaku. Sa nestrpljenjem vas očekujem!

Leave a Reply