admin/ May 2, 2017/ o trenutnoj borbi za potomstvo, Vi pišete/ 0 comments

Još pre braka ( dok smo bili vereni )  smo poželeli da se ostvarimo kao roditelji, ali nije išlo… Naša borba još uvek traje, evo već 4  godine…

Duboko u sebi sam od starta osećala da mi nećemo tako lako dobiti dete. Nažalost strah se obistinio. Kada smo se venčali hteli smo da pokušamo još koji mesec, ali opet nije išlo. Tada sam uvidela  da je čekanje samo gubljenje vremena. Prvo je suprug otišao da mu urade analizu i tu se ispostavi da nalaz nije baš sjajan – vrednosti su bile granične, i ja pretpostavih da mora da postoji neki uzrok.

Odem ja kod ginekologa na pregled. Prvo uradimo briseve i nađu mi ureaplazmu. Dobili smo terapiju i nakon toga nalaz je bio negativan, i meni i suprugu. Meni tada doktor odradi folikulometriju – sve školski, pa sledeći put hormone štitne žlezde i polne hormone. Sve je bilo u redu. Samo je “tsh” išao preko 3,5, ali nisam dobila nikakvu terapiju. I dalje se ništa ne dešava… Prolazi skoro godinu dana, ali ovaj put spermogram sjajan! Odem tada kod doktora i trazim proveru prohodnosti jajovoda ( laparoskopiju )  i ovde je sve u redu.
Sledi oporavak, pa odlazimo na more. Nakon dva meseca od laparoskopije meni kasni menstruacija. Ne nadam se, neću test! Sestra me nagovara i rekoh:” Hajde, da vidiš da nije”.

Kad ono – 2 crte!!! Sreća, sreća, radost…

Ali ta sreća se završila nakon dve nedelje …😞 Pobačaj, kiretaža ” na živo ” – bol, plač… Meseci psihičke krize, mraka, anksioznosti…
Uradila sam trombofilije i imam ” mthfr ” i ” pai “. Doktorka je  mislila da pokušavam od decembra ponovnu trudnoću. Ali ne, već 9 meseci ne mogu da se iščupam iz ovog straha. Eto, kao prošli mesec smo pokušavali, ali ništa…
I sad ne znam da li se više bojim ponovne neuspešne trudnoće ili toga da kao i prvi put neću ostajati u drugom stanju godinama.


Kažu da svaki strah nestaje onda kada o njemu počnemo da govorimo…. Pre svega da se zahvalim, a potom od srca poželim uskoro uspešnu trudnoću ženi koja je sa nama podelila svoju priču, svoje strahove, svoja nadanja i time pružila podrsku svim parovima koji se trenutno bore za potomstvo.


                               

Pišite i vi svoja iskustva, jer možda baš vaše pomogne nekome. Možete me kontaktirati porukom na sajtu, na fb stranici Zdravo odrastanje počinje u maminom stomaku ili na tviter profilu Zdravo odrastanje. Sa nestrpljenjem vas očekujem!

Leave a Reply