admin/ May 1, 2017/ o trenutnoj borbi za potomstvo, Vi pišete/ 0 comments

Zovem se Nina i iz Hrvatske sam. Ja imam 30 godina, a suprug 39. U braku smo već 7 godina i nakon naše jednogodišnje veze odlučili smo se za potomstvo.

Nije išlo…! Iz mjeseca u mjesec na svaki redovni datum dolazila je menstruacija! Kako nismo znali u čemu je taj veliki problem krivili smo stres,nervozu i veliku želju! Kako je odmicalo vrijeme odlučili smo otići na pregled. Ja sam obavila svoj dio koji je bio, hvala Bogu, u redu. Usljedio je njegov spermiogram koji je bio užasan.

Svaka nada i želja se ugasila dok smo slušali doktora kako nam objašnjava rezultat. Odzvanjalo nam je u ušima, počeli smo se gubit, srce ubrzano da nam lupa  sa osjećajem da je u tom momentu život stao za nas…

Gdje? Kuda? Kako? Samo su nam to bila pitanja! Odlučili smo krenuti na neku stranu, pokrenuti nešto sa nadom da možda postoji nešto pozitivno…

Tako smo se uputili u privatnu “IVF” kliniku u kojoj smo stupili u kontakt sa ne bas veoma ljubaznim doktorom, ali nema veze pregazit ćemo i svo trnje svijeta za naljepši osmjeh! Krenuli smo u postupak… Ljekovi, pikanja, hormoni skaču na sve strane, plač, smjeh – sve se to zamotalo u jedno.

Došao je dan vađenja prvih jajnih stanica – osjećaj ne mogu opisat!

’Ej ,pa to su možda moje dvije bebe 😊. Došao je dan transfera i uzbudjenju nije bio kraj, a nervoza još veća. Sad sljedi 14 dana nestrpljenja… Nažalost devetog dana došlo je ono što nije trebalo 😒 ! Nema veze idemo dalje, imali smo još veću hrabrost i krenuli smo u Petrovu bolnicu pošto imamo pravo na besplatne postupke! Opet sve ispočetka – pikanje, hormoni…! Dan vađenja stanica dolazi sestra i kaže:” 9 “. Ma šta 9 – pitam je ja.  Izvadili smo Vam 9 jajnih stanica, dvije nisu sazrijele. Ali 7 ih je odličnih, vracamo tri, a cetri ostaju za još dva postupka!

Sreću, veselje i radost koja se probila kroz mene ne mogu opisat… Tri su vraćene, ali nažalost ni taj postupak nije bio uspješan 😢!

 

Ostale su jos četri sa kojima se sada spremamo u postupak i tko zna možda kako kažu bude treća sreća! 😊😊😊


Hvala puno Nini, ali ja ću reći i budućoj trudnici i mami jer od srca i iskreno verujem da će joj Bog podariti najlepši poklon i da će zaista biti – treća sreća, na podeljenom iskustvu i podršci koju je ovim putem pružila svim  parovima koji se trenutno bore za potomstvo. A, ja još još jednom od srca želim da bude – treća sreća!


                               

Pišite i vi svoja iskustva, jer možda baš vaše pomogne nekome. Možete me kontaktirati porukom na sajtu, na fb stranici Zdravo odrastanje počinje u maminom stomaku ili na tviter profilu Zdravo odrastanje. Sa nestrpljenjem vas očekujem!

Leave a Reply