admin/ December 1, 2016/ O trudnoći i porođaju, Uncategorized, Vi pišete/ 0 comments

%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%9a%d0%b5-2

Iako dug- kolko tolko,ja sam imala lijep porod.Zaista sam zadovoljna, i takav porod mogu poželeti svakoj ženi. Evo kako se sve odvijalo:
U 4o+2 t.t. su  me hospitalizirali zbog visokog tlaka, koji je inače  cijelu trudnoću bio normalan.  Sutra dan, 40+3 t.t., sam dobila indukciju.Dolazim u predrađaonu u 6h ujutro, otvorena 3cm. Sredili me i u 15 do 8 uključili mi drip koji su svako dva sata pojacavali. Smjela sam hodati, piti vode (što  inače u Hr ne dozvoljavaju- bar kako sam čula). Babice su cijelo vrijeme bile uz mene i bodrile me. U 15:55h rodila sam svog anđela, koji je bio zežak 3970gri dugačak 54cm. Boli, ali ništa strašno. Samo zbog kraja bi sutra opet išla rodit, a i opcenito mi je cijeli porod lijep doživljaj.

Hvala puno mami Stelli Orkić koje je sa nama podelila jedno lepo iskustvo sa porođaja…. Da malo ohrabrimo buduće mamice… Hvala još jednom divnoj mami.

Pišite i vi svoja iskustva, jer možda bar vaše pomogne nekome. Možete me kontaktirati porukom na e-mail koji vidite na blogu, ili na fb stranici Zdravo odrastanje počinje u maminom stomaku. Sa nestrpljenjem vas očekujem!

Leave a Reply