admin/ April 15, 2017/ Pododica, Roditeljstvo/ 0 comments

Zeka kao poklon, ali je to dobra ideja? U dilemi ste da li pokloniti zeku najmlađem članu porodice….

Zečevi su pored farbanih jaja postali simboli Uskrsa i u kuće ušli kao deo praznične dekoracije. Međutim, šta kada zeka ( živi zeka )  u kuću uđe  kao poklon detetu za uskršnje praznike?

Mnogi se pri odluci da detetu kupe zeca ne zapitaju šta poklanjaju i da li je njihovo dete doraslo ovom zadatku!

Kunić kao Uskršnjii poklon detetu je nešto najgore što roditelj može da uradi, rekao je Ejmi Mot, predsednik “Clover Patch”-a, utočišta za kuniće.

On upozorava da zahvaljujući neodgovornim roditeljima stotine životinja uoči Uskrsa završe u pogrešnim rukama, a potom se sele u njegove ruke kada porodica shvati da živi zeka nije samo dekoracija kao onaj od kartona.

Roditelji ubrzo po ispunjenju želje svom detetu shvate da je zečevima neophodan kavez, hranilica, pojilica i ostala oprema. Da bi bio zdrav, kunić mora imati raznoliki jelovnik, a to nisu samo trava, kupus i zelena salata, kako mnogi pogrešno misle.

Organizacija “Humane Society” objavila je rezultate istraživanja prema kojima 30 odsto svih zečeva kupljenih uoči Uskrsa, zbog neodgovarajuće brige ugine nekoliko nedelja potom! Ostatak završava u skloništima za napuštene životinje ili u prirodi u kojoj nemaju šanse da prežive.

Izvor: N1


                               

Pridružite se i fb stranici Zdravo odrastanje počinje još u maminom stomaku ili tviter nalogu i pratite najnovije tekstove, vesti, priče čitalaca i razmenjujte iskustva sa drugim roditeljima.

Leave a Reply