Domaća zdrava čokolada

admin/ September 24, 2017/ Deca&odrasli, Ishrana, Kuvar/ 0 comments

Čokolada, mislim da ne postoji osoba koja je ne voli. Posebno deca :). Međutim, znamo i koliko je čokolada nezdrava grickalica. Deci je to ponekad jako teško objasniti, ali i za to postoji rešenje – napavite sami zdravu čokoladu i pustite vašu decu da uživaju u omiljenom slatkišu.

Isčitavala sam mnogo portale, forume tražeći idealan recept. Konačno sam u fb – grupi Hranimo se zdravo SiS pronašla savršen recept koji ću sada podeliti sa vama. Ovu čokoladu sam spremala i mojoj Mici što možete i videti na slici 🙂

Potrebni sastojci – zdrava čokolada: 

 

 

 

  1. Kakao ( 2 kašike );
  2. med ( 2 kašike ); i
  3. kokosovo ulje ( 2 kašike ).

Način pripreme – zdrava čokolada: 

Pomešajte med i kokosovo uje i stavite na šporet da se malo zagreje. Potom lagano dodajte kakao ( ako želite manje gorku čokoladu možete i malo manje – stvar ukusa ). Sačekajte da smesa provri i sipajte je u kalupe koje ćete staviti u zamrzivač. Nakon 20 minuta vašu čokoladu možete prebaciti u običan deo frižidera koji ne zamrzava i naravno možete se poslužiti zdravom čokoladom koju ste sami napravili.

Napomena:

Ako želite u čokoladu možete dodati seckani badem, kikiriki, lešnik… – stvar ukusa 🙂

Prijatno 🙂

 

                                                                    

Pridružite se i fb stranici Zdravo odrastanje počinje još u maminom stomaku ili tviter nalogu i pratite najnovije tekstove, vesti, priče čitalaca i razmenjujte iskustva sa drugim roditeljima.

Leave a Reply